Reparatie machineonderdelen

Algoneg werd gecontacteerd door een klant in de bouwindustrie, ze hadden een trommelzeef die uitstekend dienst had gedaan op hun productiesite, echter was deze totaal op.

De opdracht bestond erin om in een 1st fase ter plekke te gaan on-site, het in kaart brengen van de verschillende soorten granulaten die gezeefd diende te worden met de nieuwe trommelzeef om de vervangede trommel optimaal te ontwerpen zodat er tijdens productie een optimale werking zou gegarandeerd worden. Ook moesten in deze fase van het traject de nodige opmetingen gedaan worden in een downtime moment omdat er geen technische tekeningen of gegevens meer voor handen waren van de oorspronkelijke leverancier uit Duitsland, de technische tekenaars van Algoneg vonden een mooi uitdaging in deze!

In de 2de fase werden tekeningen aangemaakt aan de hand van de opgenomen maten en parameters, werd het elektrische gedeelte afgetoetst ivm vermogen, bekabeling en bordopbouw waarna verschillende overlegmomenten werden ingepland.

Hierna werden de werkplaatstekeningen uitgewerkt, gingen de specialisten van Algoneg aan de slag en werd de trommelzeef met het nodige vakmanschap gebouwd in de ateliers van Algoneg.

Na goedkeuring van de klant bij ons in Peer werd de trommel vrijgegeven voor plaatsing op hun productiesite, werden alle delen zowel mechanisch als elektrisch zorgvuldig op mekaar afgestemd en kon snel een test opgestart worden. De zeef voldeed vanaf minuut 1 aan de verwachtingen, de FAT werd dan ook diezelfde dag afgeklopt tussen de beide partijen.

Algoneg verzorgde zoals gebruikelijk bij deze projecten een volledige documentatie, ten einde de klant volledig te ontzorgen mocht er in de toekomst nood zijn aan vervangdelen zoals bv. aandrijfkettingen of lagers.

Delen:
Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo:Blok56.nl
Email:info@blok56.nl
Telefoon:+31 (0) 495 623 646
Scroll naar boven