Ontwerpen van beweegbank

Enige tijd geleden is klant IPitup bij ons komen aankloppen met een idee om een beweegbank te bouwen. Deze mensen hadden concreet uitgewerkte ideeën waarvoor de beweegbank uiteindelijk zou gaan gebruikt worden, voor de constructie van de frames hadden ze weinig expertise, Algoneg ging samen met hun gedreven aan de slag en organiseerde een eerste meeting met het gehele team van beide organisaties.

Wat als een belangrijk punt naar voren kwam bij de start van de samenwerking was het feit dat alles zeer vertrouwelijk diende te gebeuren, de procedure om een patent te verkrijgen liepen nog, absolute discretie was van dag 1 belangrijk voor de mensen van IPitup.

Na de eerste kick-off meeting waarbij de eerste schetsen werden gemaakt op papier zijn de vakmensen van Algoneg met veel passie begonnen met het produceren & ontwikkelen van de eerste “frames”.
De keuze van de profielen, het vormgeven van de plooidelen en verschillende stalen onderdelen, vastleggen waar en hoeveel lassingen er nodig waren voor stabiliteit in het geheel te verkrijgen werden proefondervindelijk in het gespecialiseerde atelier van Algoneg uitgewerkt.

Na de eerste proefopstelling van de gemaakte frames is het team van IPitup de beweegbank uitvoerig komen testen op alle voor hun belangrijke parameters, er werd een verslag gemaakt van hun bevindingen waarna de frames op verschillende punten naar wens werden aangepast.

In het verdere verloop van het traject werd door Algoneg een vertrouwd ingenieursbureel ingeschakeld om de verschillende onderdelen verder tot performante delen te laten ontwikkelen die goed zijn samen te stellen in de werkplaats. Er werden 3D beelden ontworpen, stuklijsten aangeleverd voor gebruik naar externe partners.

Algoneg zelf maakte in hun eigen beheer lasmallen en hulpstukken aan om op een veilige en ergonomische manier de stalen frames te bouwen, geheel met transportcarriers voor het vervoer naar poederlakkerij en vervolgens naar de klant.

Er is aansluitend een kleine productie-unit opgebouwd in de gespecialiseerde werkplaats van Algoneg waar op vraag van klant IPitup snel kan worden opgeschaald eens de verkoop van hun producten toeneemt. Na het succesvol afronden van het bekomen van het patent door de mensen van IPitup kon het unieke concept & product worden voorgesteld via diverse media en verkooppunten in de gehele EU.

Ondertussen zijn er na een succesvolle lancering van de beweegbank door de organisatie van IPitup meer dan 200 beweegbanken verspreid over verschillende landen en zijn wij bijzonder trots op deze unieke samenwerking die aanvang nam met een schets en verkennend gesprek tot productie van onderdelen van een gepatenteerd product.

Bekijk alle details op de website van IPitup

Delen:
Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo:Blok56.nl
Email:info@blok56.nl
Telefoon:+31 (0) 495 623 646
Scroll naar boven